Seleccionar página

Educació: Canvi 1 o Canvi 2?

18 Jul 1818 | Reflexions i Ideari

El passat 20 de novembre, i en col·laboració amb la Biblioteca de Falset, vàrem celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Vàrem centrar-nos especialment en l’article 13, que defensa el dret dels infants a la llibertat d’expressió.

Inspirats per en Gianni Rodari, no se’ns va acudir millor manera de reivindicar i promoure aquest dret que realitzant una sessió de contes col·laboratius i de narració improvisada.

Moltes gràcies a totes les participants i, en especial, a la Montse i a la Carme, les millors bibliotecàries que Falset podria tenir! 😉

Quin tipus de canvi volem en el Sistema Educatiu?

Des del paradigma sistèmic clàssic, la teoria del canvi distingeix aquest fenòmen en dues categories, CANVI 1 i CANVI 2.

Els CANVIS 1 tenen a veure amb modificacions en qualsevol paràmetre amb un condicionant important: no es modifica l’estructura. D’altra banda, els CANVIS del tipus 2 tenen a veure amb un salt qualitatiu, una transformació estructural, una innovació estricta, no aparent.

L’exemple clàssic és el d’una persona que pateix un malson: Dins d’aquest malson la persona pot decidir fugir, córrer, buscar ajuda, amagar-se, lluitar, cridar… qualsevol d’aquestes accions són canvis ubicats en la categoria de CANVIS 1. Quin és el CANVI 2? Doncs un salt qualitatiu, una transformació estructural, una innovació estricta, no aparent respecte de l’estat de malson: despertar.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com