Seleccionar página

El Pes de la neu

20 Ene 2121 | Reflexions i Ideari

Quan ha de nevar ho sé, perquè la llum és blanca.

«Canto jo i la muntanya balla» d’Irene Solà

Han passat ja deu dies del temporal, i seguim bregant amb el seu llegat: rodals a la neu dels camins obacs, dos pams de saó i una devastació d’alzines i oliveres.

Les Cuques no n’hem quedat indemnes. No en va presumim d’ubicar-nos en un preciós paratge d’alzinars constituïts.

Han estat dies tristos, recollint la brancada, fent talls nets a rames retorçades i motoserrant troncs que barraven els camins. Qui sap si percebent el dolor dels arbres.

En moments com aquest, la solidaritat humana es fa indispensable… però tristament es desajusta a les restriccions per la Co-vid, en un complex conflicte ètic, difícil de resoldre.

Per què la Taptana està així?

Diu l’Ecuyer en el seu llibre «Educar en el Asombro» que preguntes dels infants tals com «Per què no plou cap amunt?» no reclamen una resposta tècnica. Són, en canvi, invitacions a la filosofia; oportunitats per incorporar nous matisos en la seva concepció de la realitat i el mòn.

Per què la Taptana està així? Ens han preguntat alguns infants. Costa de respondre. Costa molt.

I què en tenim per aprendre? Ens preguntem nosaltres. Potser encara no és moment per a respondre, embadurnades com estem de tanta tristor i cansament.

Sí podem constatar, d’altra banda, la resposta humana, la disposició a l’ajuda i a l’ànim: el col·lectiu doblegant-se fermament per afrontar l’adversitat, i superar-la.

No tenim prous paraules d’agraïment a les persones que ens han ajudat.

 

Quant pesa un floc de neu?

 

No ens resulta un pes ínfim? I si un grup de flocs, junts, poden modelar el paisatge d’aquesta manera tan dràstica i inapelable, potser nosaltres també poguem ser solidaris amb ells, i amb la cita d’Eduardo Galeano que resa que

«Mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas, puede cambiar el mundo”

Bé, potser abans caldrà descansar de les esgotadores jornades que ens han permès d’apaivagar l’assolament. 

La propera setmana, tornem!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com