Anem juntes perquè com canta Txarango, “Junts podrem arribar més lluny“.

En l’ànima d’aquesta Associació està la participació en xarxa amb la diversitat tot pretenent, des de la cooperació i l’ajuda mútua, acostar-nos a les finalitats que plantegem als nostres estatuts perquè, bàsicament i al nostre entendre, no ens hi podrem acostar d’altre manera que juntes.

Per això, ja prèviament però especialment des de la concepció de l’entitat “Les Cuques de Llum”, hem fet passos per estar en xarxa amb altres projectes educatius similars al territori, així com formalitzar l’entrada a la Xarxa d’Educació Lliure (XELL) en la que hem participat el primer any com a “Projecte Emergent” i hi pretenem entrar com a “Projecte XELL” aportant la nostra empenta, experiència i il·lusió, des del petit format amb suculenta confitura.

Sense xarxa oficial però sí amb una altra d’afectiva, mantenim comunicació amb projectes educatius afins a les terres de l’Ebre, especialment amb Tatakua, a qui no ens cansem de visitar i convidar al Priorat.

I encara més al sud, al País Valencià, mantenim contacte entranyable i procurem no perdre de vista a dos projectes pioners i amb certa veterania, que considerem de referència: “Ojo de Agua” i “Els Donyets“, cadascun diferent i, al mateix temps, inequívocs i claríssims referents en la nostra mirada a l’ésser humà i especialment a la infància i adolescència.

Tornant al Territori, observem amb admiració la tasca del GEPEC i de la Plataforma Priorat, en defensa d’una biodiversitat tan evidentment rica com desprestigiada i menystinguda, i d’un paisatge que té un valor, que no vol dir que tingui un preu.

No, no estem sols en oposició a res. Més aviat som proactius conjuntament. Potser a nivell micro, a passets de Cuques de Llum… però definitivament avançant!